Monthly Archives: juli 2024

När dagarna blir kortare

När dagarna blir kortare. Imorgon är det redan den första augusti. För många är semestern snart slut och skolorna börjar igen. Här på Mittlandsgården är det fortfarande full fart. Årets omväxlande regniga och varma sommar har gjort att ogräsen växer mer än någonsin. Men grönsakerna växer också och vi njuter av daglig skörd. Denna vecka kan vi så smått börja skörda tomater och vaxbönor. Men också både grön och gul zucchini, morötter, mangold, persilja och fänkål. Kom in i butiken och kolla in grönsaksbordet som våra franska praktikanter byggde åt oss.
Nu har vi skördat och fyllt på lagret med ängshö till kaniner och andra gnagare. Höet kommer från slåtterängar i naturreservat i Kalmar län. Det är helt obesprutat och ogödslat och mer variantinsrikt än det du hittar i djuraffärer. Våra egna kaninungar växer så det knakar och det börjar bli dags för några att flytta hemifrån. Hör av dig om du är intresserad.
Nästa vecka är det årets sista fårsafari. Det är alltid lika fantastiskt att ta med er alla till våra betesmarker och träffa fåren, salamandrar och skalbaggar. Så många härliga möten och bra frågor. I år har vi haft besökare från stora delar av Sverige, Danmark, Norge, Finland, USA, England, Frankrike, Tyskland, Nederländerna, Schweiz och Rumänien.
Gårdsbutiken är öppen måndag-fredag 10-17, lördag 10-14