Monthly Archives: september 2024

Skördefest på Mittlandsgården

Äntligen är det dags för Ölands största evenemang Ölands Skördefest. Under många år har vi firar skördefesten genom att delta på olika ställen som Gråborg, Ölands Plantskola, Stenladan i Algutsrum och i Eriksöre. Sedan ett par år öppnar vi upp vår egen gård under skördefesten. Här kan du i lugn och ro gå runt i våra odlingar, se fårstallet som på sommaren blir tomatväxthus och ställa frågor kring oss och våra produkter.

Vi bjuder in några av våra vänner som delar våra tankar kring mångfald, kulturarv och hållbarhet. Till 2024 har vi bjudit in Grassroot Biochar från grannbyn Hässleby. De tillverkar biokol för stora och små odlare. Ölands Brukshundsklubb kommer hit lördagen den 28 september och har uppvisning i specialsök och prova-på-aktiviteter för besökare och deras hundar. På fredag 27 september kommer Marina med arbetshästen Lasse som ska harva en del av vår åker. Vår fjärlisvän Mats Lindeborg visar sina fantasifulla akvareller och Knesper Knorr underhåller torsdag och lördag med sina härliga hemmabygda instrument.

Du kan provsmaka vår alldeles unika honung från Mittlandet och örtoljor i ett samarbete med Sofie på Kalmtaste. Vi visar också vår nya gårdsbutik som vi invigde på Öland Spirar i maj, mångfaldsdammen och våra maskiner för naturvård och ängsskötsel.

Här hittar du hela programmet för Skördefesten på Mittlandsgården.

Välkommen till Mittlandsgårdens Skördefest 25-29 september 2024