Smaken av Mittlandet Öland börjar på gården. Våra lamm föds på stall i mars och början av april. De går med sin mamma till mitten av sommaren och betar i utmarkerna kring Törnbotten och Hönstorp i det Öländska Mittlandet. Smaken av naturbeteskött från Mittlandet Öland är en berättelse om betesdjuren och naturbetesmarkerna. Sedan urminnes tider har människorna på Öland haft betesdjuren i utmarkerna kring byarna. Till betesmarkens växter hör backtimjan, kungsmynta (oregano), mynta och många andra örter och buskar. Den långa traditionen av bete har skapat unika naturbetesmarker med en hög mångfald av växter. Därför smakar Mittlandsgårdens lammkött och fårkött från djur som betat i Mittlandet en särskild smak av de vilda växterna – en Smak av Mittlandet Öland.
Vi säljer också korvar av får- och lammkött. Dessa är tillverkade av godkända mathantverkare/slakterier. Kontakta oss gärna inför ditt besök så berättar vi vilken typ av korv vi har hemma just nu!
- Fårgrillare. En kokt och lättrökt korv som innehåller fårkött från Mittlandsgården, nöttalg, nitritsalt, vatten, potatisflingor, vitpeppar, lök, timjan, vitlök, rosmarin. Varmrökt med alspån
- Rökta lammisterband. Fårkött/lammkött från Mittlandsgården, nöttalg, KORNGRYN, potatisflingor, nitritsalt, lök, peppar, muskot, kryddpeppar, vitlök, GLUTEN.
- Torkade lammisterband. Fårkött/lammkött från Mittlandsgården, nöttalg, KORNGRYN, potatisflingor,nitritsalt, lök, peppar, muskot, kryddpepapr, vitlök, GLUTEN.
Alla lammkorvar är vakuumpackade och säljs frysta. Under sommaren har vi ofta grillen igång. Då kan du köpa och grilla själv vid vår fikaplats. Varför inte avsluta fårsafarin med grillad lammkorv?
I gårdsbutiken på Öland säljer vi också fryst lammkött.
Kundkommentar:
Nu har min man som inte tål griskött/ister fått njuta av isterband för första gången på åratal (och jag också förstås). Stort tack för att ni lyssnar på kundernas önskemål. /Åsa